JADŁOSPIS od 07.01 do 11.01
 
      ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
 
   PONIEDZIAŁEK
Musli owocowe 20g na mleku 200ml, pieczywo mieszane 50g
masło 10g, wędlina12,5  g, papryka 30g, pasta z tuńczyka 30g, ogórek kwaszony 20g, herbata.
Zupa ogórkowa 250ml, gulasz z szynki 70g, makaron penne 40g, sałatka colesław 80g, kompot owocowy 200ml.
Bułka grahamka 50g, masło 10g, parówki z szynki 50g, gruszki 100g., herbata 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7,
1, 3, 7, 9
1, 3, 7
  
        WTOREK
Kakao 5g na mleku 200ml, pieczywo 50g, masło10g,polędwica 12,5g, pomidor 25g, ser żółty 15g, sałata 5g , herbata 200ml.
Zupa krupnik 250ml, kotlet schabowy 80g, ziemniaki z koperkiem 150g, marchewka juniorka 80g na parze z masłem 10g, kompot z wiśni.200ml.
Rogal 60g, paluch serowy 20g, banan 100g, herbatka owocowa 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7
1, 3,7, 9
1, 7,3
  
        ŚRODA
Makaron 20g, na mleku 200ml, pieczywo 60g, masło,10g, szynka 12g ogórek zielony 25g, serek twarogowy 30g z rzodkiewką i szczypiorkiem 15g, herbata 200ml.
Zupa gulaszowa250ml, filet z indyka 70g z warzywami 20g, kasza gryczana 40g, surówka wielowarzywna 80g, kompot owocowy 200ml.
 
Bułka 50g, masło 10g, kabanos 20g, kiwi 100g, herbata z cytryną 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7.
1, 3, 7, 9
1 ,7
 
      CZWARTEK:
 
Płatki owsiane 20g, na mleku200ml, pieczywo mieszane50g, masło10g, kiełbasa krakowska 25g, pomidor 30g, jajko ze szczypiorkiem 40g
Zupa zacierkowa 250ml, sztuka mięsa 70g w sosie śliwkowym 30g, ziemniaki z koperkiem 150g, fasolka szparagowa 60g na parze z masłem 10g,
Ryż 40g zapaiekany z jabłkiem 100g, herbata malinowa 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 4 ,7.
1 ,9, 7
1 ,3,
   
        PIĄTEK
Kawa zbożowa 5g na mleku 200ml, pieczywo50g, masło  wędlina 25g, papryka 30g, sałata 5g, herbata 200ml.
Zupa fasolowa  250ml, pierogi z serem 120g, musem truskawkowym 80g, jogurtem 30g, sok jabłkowy.
Bułka 50g, masło 10g, szynka 25g, winogrono 100g, herbatka 200ml.
ALERGENY:
1,3, 7.
1, 3, 4, 9
1,3

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 alergeny

 

 

Opłata za obiady w miesiącu STYCZNIU wynosi: 18 dni x 5 zł = 90 zł

Opłata za żywienie w oddziale przedszkolnym:   22 dni x 8 zł = 176 zł

 

Przypominamy, iż wpłatę można dokonać na konto:
DBFO, ul. KEN 61, 02-777 Warszawa     48 1030 1508 0000 0005 5034 3061
w tytule: opłata za obiady (lub żywienie) dot. SP318, imię i nazwisko dziecka, klasa

Wpłaty przelewowe należy dokonywać w wyznaczonym terminie –  od 02 do 07.01.2019 r.
Do 07.01.2019 r. należy dostarczyć do szkoły potwierdzenie wpłaty lub przesłać mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Gwarantuje to wydanie karty obiadowej i zjedzenie posiłku przez dziecko.

Gotówkowe wpłaty za obiady będą przyjmowane w dniach:
03.01.2019 (czwartek) w godz. 14:00 - 17:00
04.01.2019 (piątek) w godz. 7:45 - 11:00

 

INFORMACJE OGÓLNE DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI W ROKU SZKOLNYM 2017/2018

  1. Nieobecność dziecka w danym dniu należy zgłosić do godz. 9.00 w sekretariacie szkoły osobiście bądź telefonicznie – tel. (22) 641 52 38. Zgłoszone nieobecności do wychowawcy nie będą uwzględniane.
  2. Niezgłoszone nieobecności nie będą brane pod uwagę przy odpisach.
  3. Odpisy za obiady są rozliczane w kolejnym miesiącu.
  4. Zmiany dotyczące rezygnacji z obiadów niezależnie czy to dotyczy całkowitej rezygnacji czy tylko danego miesiąca powinna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu przyjmowania wpłat – telefonicznie do sekretariatu bądź mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Niezgłoszenie w terminie wiąże się z pokryciem kosztów za obiady.

 

   
www.000webhost.com