JADŁOSPIS od 12.02 do 16.02

 

     ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 12.02.

Płatki miodowe 20g na mleku 200ml, pieczywo mieszane 60g, masło 10g, szynka 12,5, ogórek zielony 20g,  serek śmietankowy 30g rzodkiewka 20, herbata 

Zupa brokułowa  250ml, spaghetti 40g z mięsem 60g, warzywami 40g i sosem pomidorowym 20g, jabłko 100g, sok z marchwi 200ml.

Naleśnik 100g z serem i śmietaną 20g, kiwi, herbata malinowa 200ml.

ALERGENY:

1, 3, 7

1, 7, 9, 3

1, 3, 9

 WTOREK 

 13.02.

Kawa zbożowa 5g na mleku 200ml, pieczywo   50g, masło10g, wędlina 12,5g, papryka 30g, ser żółty 15g, pomidor 25g, herbata200ml. 

Zupa krem z pora250ml, kotlet schabowy 70g, marchewka z groszkiem 80g, ziemniaki z koperkiem 200g, kompot wiśniowy 200ml.

Paluch maślany  50g, serek waniliowy 125g, jabłko 100g, herbata malinowa 200ml.

ALERGENY:

1, 3, 7

1, 3, 7, 9

1, 7,3

 ŚRODA

 14.02.

Płatki owsiane 20g, na mleku 200ml, pieczywo mieszane50g, masło,10gindyk pieczony 12,5g, sałata 5g, pasta z jajek ze szczypiorkiem 30g.

Zupa ogórkowa 250ml, kotleciki z ryby 70g, ziemniaki 200g, surówka z czerwonej kapusty 80g, kompot truskawkowy 200ml.

Bułka 60g, masło 10gsałatka z kurczakiem 100g, herbata 200ml.

ALERGENY:

1, 3, 7.

1, 3, 7, 9

1 ,3, 7, 8

 CZWARTEK

 15.02.

Makaron 20g na mleku 200ml, pieczywo mieszane 50g, masło 10g, schab 12,5g, papryka 30g, serek topiony 20g, ogórek kwaszony 20g. 

Zupa chrzanowa 250ml, pulpeciki  70gw sosie koperkowym 30g, kasza jęczmienna 40g, surówka z buraczków i jabłka. 

 Kompot 200ml.       

Deser budyniowy 100g, rogal 50g, napóhj malinowy.

ALERGENY:

1,3,7

1,3,7,9

1,3,7

 PIĄTEK

 16.02.

Stół szwedzki-kakao 5g na mleku 200ml, pieczywo 60g, masło10g,  wędlina 12g miód 30g, ser żółty 15g, pomidor koktajlowy 30g, ogórek zielony 20g, herbata 

Zupa fasolowa 250ml, pierogi z serem 120g, musem owocowym 80g i jogurtem 30g, sok z aronii 200ml.

Grahamka 60g, wędlina 25g, mandarynka 85g, herbataq z cytryną 200ml.

ALERGENY:

1, 7.

1, 3, 7, 9

1, 3

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 alergeny

 

 

Opłata za obiady w miesiącu lutym wynosi: 20 dni x 5 zł = 100 zł

Opłata za żywienie w oddziale przedszkolnym: 20 dni x 8 zł = 160 zł

Przypominamy, iż wpłatę można dokonać na konto:
DBFO, ul. KEN 61, 02-777 Warszawa     48 1030 1508 0000 0005 5034 3061
w tytule: opłata za obiady (lub żywienie) dot. SP318, imię i nazwisko dziecka, klasa

Wpłaty przelewowe należy dokonywać w wyznaczonym terminie –   01-06.02.2018 r.
Do 06.02.2018 r. należy dostarczyć do szkoły potwierdzenie wpłaty lub przesłać mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Gwarantuje to wydanie karty obiadowej i zjedzenie posiłku przez dziecko.

Gotówkowe wpłaty za obiady będą przyjmowane w dniach:
01.02.2018 (czwartek) w godz. 14:00 - 17:00
02.02.2018 (piatek) w godz. 7:45 - 11:00

 

INFORMACJE OGÓLNE DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI W ROKU SZKOLNYM 2017/2018

  1. Nieobecność dziecka w danym dniu należy zgłosić do godz. 9.00 w sekretariacie szkoły osobiście bądź telefonicznie – tel. (22) 641 52 38. Zgłoszone nieobecności do wychowawcy nie będą uwzględniane.
  2. Niezgłoszone nieobecności nie będą brane pod uwagę przy odpisach.
  3. Odpisy za obiady są rozliczane w kolejnym miesiącu.
  4. Zmiany dotyczące rezygnacji z obiadów niezależnie czy to dotyczy całkowitej rezygnacji czy tylko danego miesiąca powinna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu przyjmowania wpłat – telefonicznie do sekretariatu bądź mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Niezgłoszenie w terminie wiąże się z pokryciem kosztów za obiady.

jadalnia