JADŁOSPIS od 08.10 do 12.10
 
      ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK
 
   PONIEDZIAŁEK
Musli owocowe 20g na mleku 200ml, pieczywo mieszane 50g, masło 10g, wędlina12,5  g, ser żółty 15g, sałata 5g, pomidor 30g
Żurek z jajkiem 250ml, spaghetti 40g z miesem 60g i warzywami 30g i sosem pomidorowym 20g, jabłko 80g, sok owocowy 200ml.
Baton zbożowy 35g, banan 100g, herbatka malinowa 200ml.
ALERGENY:
1, 3, 7,
1, 3, 7, 9
1, 3, 7
  
        WTOREK
Kawa zbożowa 5g na mleku 200ml, pieczywo 50g, maśło 10g, schab pieczony 25g, ogórek zielony 25g, papryka 30g, herbata 200ml.
Barszczyk ukraiński 250ml, placki ziemniaczane 160g, z cukrem i śmietaną, 20g, kompot owocowy 200ml.
 
Bułka 50g, masło 10g, szynka 25g, mandarynka 80g, herbata z cytyną 200ml.
          
ALERGENY:
1, 3, 6, 7.
1, 3, 7, 9,
1, 6, 7.
 
        ŚRODA
Płatki jęczmienne 20g, na mleku[i]200ml, pieczywo mieszane 50g, masło 10g, pasta z tuńczyka 30g, ogórek kwaszony 25g, szynka 12,5g, sałata 5g, herbata 200ml.
Zupa kapuśniak 250ml, 
Kotlet schabowy 80g, fasolka szparagowa 80g, ziemniaki z koperkiem 150g, kompot truskawkowy 200ml.
Rogal maślany 50g, herbatka z cytrynką 200ml, jogurt owocowy 120g.
ALERGENY:
1, 3, 7.
1, 3, 7, 9
1 ,7
 
 
     CZWARTEK:
 
Kawa zbożowa5g na mleku 200ml, pieczywo 50g, masło 10g, jajko ze szczypiorkiem 40g, polędwica 12g, papryka 30g, herbata 200ml.
Krem z pora 250ml, mieso wieprzowe 70g w sosie cebulowy 30g, k;luski śląskie 120g, marchewka z chrzanem 80g, kompot  śliwkowy 200ml.
Bułka 50g, masło 10g, miód 25g, jabłko 80g.herbata 200ml.
 
 
ALERGENY:
 
 
 
   
        PIĄTEK
Herbata z cytryną 200ml,pieczywo50g, masło 10g, wędlina 12,5g, serek śmietankowy 30, rzodkiewka 15g, ogórek zielony 25g
Krupnik  250ml, ryba pieczona 100g, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka 80g, kompot owocowy 200ml.
Ciasto marchewkowe 100gf, napój owocowy, gruszka 70g.
ALERGENY:
1,3, 7.
1, 3, 4, 9
1,3

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 alergeny

 

 

Opłata za obiady w miesiącu PAŹDZIERNIKU wynosi: 23 dni x 5 zł = 115 zł

Opłata za żywienie w oddziale przedszkolnym:   23 dni x 8 zł = 184 zł

 

Przypominamy, iż wpłatę można dokonać na konto:
DBFO, ul. KEN 61, 02-777 Warszawa     48 1030 1508 0000 0005 5034 3061
w tytule: opłata za obiady (lub żywienie) dot. SP318, imię i nazwisko dziecka, klasa

Wpłaty przelewowe należy dokonywać w wyznaczonym terminie –   od 01 do 04.10.2018 r.
Do 04.10.2018 r. należy dostarczyć do szkoły potwierdzenie wpłaty lub przesłać mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Gwarantuje to wydanie karty obiadowej i zjedzenie posiłku przez dziecko.

Gotówkowe wpłaty za obiady będą przyjmowane w dniach:
03.10.2018 (środa) w godz. 14:00 - 17:00
04.10.2018 (czwartek) w godz. 7:45 - 11:00

 

INFORMACJE OGÓLNE DOTYCZĄCE ŻYWIENIA DZIECI W ROKU SZKOLNYM 2017/2018

  1. Nieobecność dziecka w danym dniu należy zgłosić do godz. 9.00 w sekretariacie szkoły osobiście bądź telefonicznie – tel. (22) 641 52 38. Zgłoszone nieobecności do wychowawcy nie będą uwzględniane.
  2. Niezgłoszone nieobecności nie będą brane pod uwagę przy odpisach.
  3. Odpisy za obiady są rozliczane w kolejnym miesiącu.
  4. Zmiany dotyczące rezygnacji z obiadów niezależnie czy to dotyczy całkowitej rezygnacji czy tylko danego miesiąca powinna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu przyjmowania wpłat – telefonicznie do sekretariatu bądź mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Niezgłoszenie w terminie wiąże się z pokryciem kosztów za obiady.

 

   
www.000webhost.com